Indlægssåler

Specialindlæg er ikke kun for dig med smerter i fødderne, men også til dig, der ønsker at skadesforebygge eller afhjælpe resten af kroppen til optimal funktion.
Anatomisk specialindlæg

Gaspedal. En mindre forhøjning under storetåens grundled

Forfodspelottens funktion er at aflaste nedsunken forfod. Denne justeres altid meget nøje efter 3D scanningen og den manuelle undersøgelse

Forreste svangstøtte er vigtigt i forhold til knystdannelser ved storetåens grundled.

Svangstøtten er vigtig ved udfordringer med svangsenen,
pronation, platfod, hulfod, achillesseneirritation. Denne kan justeres fra 0mm til 38mm

Ydersiden af sålen er vigtig at korrigere i tilfælde af supination af foden, achillesseneproblematikker eller løber- og springerknæ

Tykkelsen af hælen kan justeres op og ned. Dette er vigtigt i tilfælde af benlængdeforskel eller for at skabe yderligere stødarbsorbering

Hælkappen kan trækkes op og ned, alt efter hvor vigtigt det er at pakke hælen. Bl.a. i tilfælde af en ødelagt trædepude i hælen.

Indlægssåler kan hjælpe mod smerter og fodlidelser

Indlægssåler kan have en stor betydning for din bevægelighed og fysiske trivsel. Fødder er formet på forskellige måder – nogle har høj svang, andre har lav svang, nogle har brede fødder, andre har smalle. Så det er vigtigt, at dine sko passer til dine fødder og individuelle behov. Det er her indlægssåler kommer ind i billedet. For dine fødder belastes hver dag af mange skridt og bevægelse på forskellige underlag. Dine fødder og ankler danner fundamentet for din krop, hvor der er relationer til knæ, hofte, bækken og lænd. Derfor er det vigtigt, at dine fødder har det bedste udgangspunkt, når du er på farten i hverdagen.

Indlægssåler har til funktion at aflaste dig fra udfordringer, der er opstået efter øget aktivitetsniveau, efter operationer, medfødte problematikker eller blot opstået uden grund. Dette kan være:

Hvis du igennem en længere periode har oplevet voldsomme symptomer eller har en medfødt deformitet, kan du søge om tilskud til såler igennem din egen læge og kommunen.

Vi tilbyder specialfremstillede indlægssåler – tilpasset på en time

Vi behandler alle, der oplever problemer med fodtøjet. Om du er elitesportsudøver, motionist eller oplever smerter i hverdagen. Snowfun Kliniks specialindlæg erstatter de eksisterende såler i dine sko og giver dig en indlægssål tilpasset netop dit behov.

De bliver designet individuelt i 3D og tilpasses indenfor en time – hvilket betyder, at du får dine indlægssåler med hjem efter endt konsultation. Materialet er EVA, som er CE-godkendt og 100% miljøvenligt.

Diagnose og specialindlæg til børn

Vores eksperter hjælper folk i alle aldre – også børn. Ofte er der tale om en belastning eller skade, men vi ser også at børn har fejlstillinger eller en fodlidelse, som eksempelvis platfod eller hulfod. Snubler dit barn let, eller oplever du at der bliver klaget over trætte ben, ømme fødder eller hælsmerter? Så kan det være en god ide, at lade dit barn blive undersøgt og hjælpe til en bedre fodstilling med indlægssåler.

 

1. Book tid

Du kan booke en tid i klinikken via vores onlinesystem, sende os en mail på kontakt@snowfunklinik.dk eller ringe på telefon: 92925105.

Husk at medbringe de sko du ønsker specialindlæg til. Gerne mere end ét par, hvis det er muligt.

2. Konsultationen

Step 1. Vores specialist vil spørge ind til de symptomer du oplever nu, hvordan de er kommet, skadeshistorik mm. Alt dette, for at kunne præcisere sig ind på hvad årsagen til dine udfordringer er.

Step 2. Herefter kommer undersøgelsen hvor der bliver lavet ganganalyse, manuel undersøgelse af fødderne og relationerne til knæ, hofte og bækken.

Step 3. 3D scanning af dine fødder.

3. Designprocessen

Dine specialindlæg bliver designet ud fra informationerne fra 3D-scanningen, den manuelle undersøgelse og den samtale konsultationen startede med. Alt sammen for at sikre, at alle detaljer kommer med.

Oftest vil dine specialindlæg være forskellige fra fod til fod, da fødderne sjældent er ens. Vi korrigerer i alle planer og ned til 0,1 mm.

4. Produktion og afprøvning

Efter endt designproces vil vores 3D-fræssere producere dine specialindlæg.

Ca. 15-20 minutter efter er de klar, når specialisten har håndslebet indlæggene til. Herefter skal du afprøve dem i de medbragte sko, for at se om det føles, som det skal.

Her kan der også være videre dialog omkring hvilken anden behandling der kunne være aktuel som et supplement til specialindlæg.

FAQ

Kan jeg få tilskud fra Sygeforsikring Danmark?
Jeg har en bevilling fra kommunen – hvad gør jeg?
Passer sålerne i alle mine sko?
Hvor længe holder sålerne?
Hvordan genbestiller jeg mine såler?
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors