Ydelser

Fokuseret shockwave (ESWT)

Hvad er fokuseret shockwave og hvordan virker det?

Fokuseret shockwave – også kendt som ”ESWT” (Extracorporal Shock Wave Therapy) er korte og små, men meget kraftfulde trykbølger der påføres et skadet område og når ned til en bestemt dybde. Behandlingen udføres således, at det raske væv ikke påvirkes.

Maskinen, som vi benytter i klinikken, bruges også i hospitalsøjemed til at knuse nyresten, åreforkalkninger ved hjerteproblemer samt erektil dysfunktion (impotens).

Der er signifikant forskel på fokuseret- og radierende shockwave. For at sammenligne de to typer, har vi lavet et overblik der forklarer, hvorfor lige præcis fokuseret shockwave er så effektivt, som det er.

Radierende shockwave

 • Maksimal penetrationsdybde: 0,5 – 1 centimeter
 • Mekanisk opbrydning af vævet vha. trykluft og stempel, som bankes ind på vævet. Dette medfører, at man ikke kan behandle igennem knoglevæv fx
 • Kræver oftest +10 behandlinger før mærkbar effekt
 • Oftest smertefuldt til en grænse hvor behandlingen afbrydes. Gør ondt uanset hvor den benyttes
 • Relativt billig behandlingsform


Fokuseret shockwave

 • Maksimal penetrationsdybde: 0,01 – 19 centimeter
 • Elektroimpulser og trykluftbølger som går igennem fleste vævstyper problemfrit
 • Kræver oftest 1-3 behandlinger før mærkbar effekt
 • Altid behandling som kan mærkes – dog i et omfang der kan kontrolleres og fortsat med god effekt
 • Årsagen er, at det kun gør ondt der hvor der findes “sygt/dårligt væv”. Dette betyder, at man kan benytte denne type af shockwave til at “fejlsøge” din skade med
 • Lidt dyrere behandlingsform

Hvad behandler vi oftest?

Shockwave kan bruges til at behandle hælspore, achilles problematikker, tennisalbue, golfabue. Her i klinikken har vi behandlet med shockwave over en årrække og taget ekstra uddannelse på området, for at kunne levere dig den mest optimale behandling. Vi oplever en succesrate på omkring 95% af alle cases.

Især hælspore har været et meget efterforsket område indenfor shockwave. Et studie viste at 85% af patienterne opnår en signifikant lindring. Typisk skal man have mellem 1 og 8 behandlinger og de varer ikke mere end 15 minutter. Der påføres mellem 3- og 5000 slag og der skal gerne gå 7-10 dage imellem hver behandling. Shockwave-terapi er især godt til ”kroniske tilstande”, som oftest er dårligt ophelet væv efter en skade eller længerevarende uhensigtsmæssig belastning af sener, muskulatur og ledbånd. Shockwaves påvirker vævet så kraftigt, at den kroniske skade bliver bragt tilbage til et stadie, der minder om den akutte fase – altså lige da du fik skaden. Herefter optimeres normal helingsproces.

Book tid her

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors