Ydelser

Osteopatisk undersøgelse af fødderne

Den osteopatiske undersøgelse af fødderne har til formål at finde ud af, hvad der er galt med dine fødder og hvad årsagen er.

Osteopati til fod- og hælsmerter

To ud af tre danskere oplever årligt at have smerter i fødder, ankler og hælene.

Mere specifikt er de typiske årsager til smerter:

  • Smerter i foden – hælspore, plantar fasciitis (svangsenebetændelse), nedsunken forfod, bursits clacanei, stressfraktur eller gigt.
  • Smerter i anklen – forstuvet ankel, achillessenebetændelse, ankelinstabilitet eller gigt.
  • Smerter i hælen – hælspore, hælpudeirritation, achillessenebetændelse, brud i hælbenet, senelidelser eller haglundssygdom.

Hvad er en osteopatisk undersøgelse af fødderne?

Har du haft ondt i foden længe uden at kunne finde løsningen eller komme af med symptomerne? Har du for nyligt fået ondt, men ikke ved hvad det skyldes? Har du uforklarlige symptomer i fod, knæ, hofte, bækken mm.?

Vi har i klinikken i mange år specialiseret os indenfor området, hvorfor vi netop har lavet denne type osteopatiske konsultation.

Den er specifikt udviklet af vores osteopater og fysioterapeuter, hvor vi går ind og kigger på blandt andet hvordan foden arbejder under stillestående positioner og i forskellige belastede situationer. Vi undersøger, hvordan din fod påvirker knæ, hofte, bækken og lænd. Eller hvordan din lænd kan påvirke dine fødder.

Undersøgelse, diagnose og behandling

Undersøgelsen tager udgangspunkt i, hvordan dine muskler, led og ledbånd fungerer i foden og op gennem resten af kroppen. Dette sikrer en grundig screeningsprotokol og fremgangsmetode til at finde årsagen til dine symptomer i foden. Hvis vi finder det nødvendigt for at stille en diagnose, inkluderer vi ultralydsscanning i konsultationen.

Konsultationen fungerer således:

  • Historik – hvor har du ondt, hvornår er det opstået, hvordan er det opstået, har du andre symptomer?
  • Test af balance i flere niveauer – hvordan arbejder dine fødder?
  • Funktionel screening af relationen mellem fod, knæ, hofte, bækken og lænd.
  • Test af strukturer i fod (muskler, led, ledbånd, fascier, nervevæv)
  • Ultralydsscanning (begge fødder scannes, uanset om du kun har smerter i den ene)
  • Konklusion (diagnose, behandlingsplan, prognose)

Hvordan behandler vi smerter i foden?

Hvis det er en ny skade, er det vigtigt, at du holder dig i ro et par dage for at finde ud af, om smerterne udvikler sig.

Det er vigtigt at pointere, at dine sko spiller en naturlig, men også stor rolle i, hvor belastede dine fødder bliver under daglige og sportslige aktiviteter. Giver dine sko dig den nødvendige støtte og er de tilstrækkeligt stødabsorberende til dit behov?

Når vi snakker om smerter i foden, er det vigtigt at aflaste dine hæle og vi ser, at en stor effekt af behandling af smerter i foden sker ved hjælp af indlægssåler. Netop for at hjælpe med den rigtige affjedring og støtte afhængig af, om din fod har behov for meget eller lidt støtte.
Vores osteopatiske undersøgelse af fødderne kan også bruges som forundersøgelse til dig, der ønsker at få indlægssåler.

Hvad er Osteopati?

Osteopati er en autoriseret sundhedprofession og beskyttet titel i Danmark. Udannelsen tager ca 5 år at gennemføre og det er et krav, at du skal være kiropraktor, læge eller fysioterapeut.

Osteopater danner sig et helhedsbillede af dig og dine symptomer, hvorfor vi går ind og undersøger hele kroppen for at afdække, hvordan dine smerter hænger sammen. Behandlingen bliver tilpasset dit behov, da vores teknikker omhandler manipulation og mobilisering af kroppens led og muskler – og behandlingen varieres efter, hvilke typer smerter du har. Formålet med en ostepatisk behandling er, at optimere kroppens funktioner og balance.
Du kan læse mere om osteopati her.

FAQ

Hvad finder I normalt ved undersøgelsen?
Dækker Sygeforsikringen Danmark?

Behandlere

Osteopat Jeppe Christiansen Snowfun Klinik

Jeppe Christiansen

Partner - Gennemført uddannelsen for osteopati (MSc. Osteopat + DO Osteopat) (Afventer autorisation) & Aut. Fysioterapeut
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors