Multisens

Multisens er et nyt unikt koncept, som kan garantere 100% præcis aflastning, baseret på data målt ud fra dig og din måde at bevæge dig på. Indlæggene kan tilmed optimere din balance.

Undersøgelsen der giver fuldt indblik i dine udfordringer

Multisens-konceptet er en udvidelse af vores eksisterende undersøgelse af fødderne. Med denne type undersøgelse kan vi dokumentere og garantere, at du vil blive aflastet optimalt i forhold til dine udfordringer. Dertil kan vi påvirke din balance ved at stimulere muskelsene-overgangene i dine fødder, så de bliver aktiveret yderligere og derved forbedrer din balance.

På baggrund af informationerne fra denne undersøgelse, kan man senere hen designe indlægssåler der kan garantere den præcise aflastning. Denne type indlægssål giver også nye muligheder for patienter med diabetes, der lider af sårdannelser under fødderne. Vi kan ned i mindste detalje se, hvad der skal til, for at du ikke belaster med tryk på området.

Multisens er optimalt for dig der har:

  • Længerevarende smerter i fod, knæ, hofte eller lænd og ikke kan finde forklaringen
  • Hælspore
  • Plantar fasciitis
  • Osgood schlatter
  • Benlængdeforskel
  • Diabetes (sårdannelser)
  • Ligtorne der ikke går væk
  • Knystdannelser (hallux valgus f.eks)
  • Smerter opstået efter operationer (nyt knæ, hofte eller ankel)

 

Hvad er multisens?

Multisens er et koncept vi har udviklet på baggrund af, at vi i sundhedsvæsenet ikke har haft mulighed for at garantere nogen effekt med indlægssåler. Der findes ej heller et system, som kan afdække hvordan du præcis belaster dine fødder målt i tryk (kg og newton), som danner fundamentet for videnskabelig korrekt data.

Undersøgelsen indeholder flere elementer, hvor du både er stillestående og i bevægelse. Herfra får vi en masse data, som fortæller os, hvordan du belaster dine fødder. Oftest er der stor forskel på, hvordan du bruger fødderne, når du står og går, og derfor er det vigtigt at optimere dine indlægssåler på baggrund af disse undersøgelser.

Al data gennemgår vi sammen med dig for at afdække, hvorfor du eventuelt har smerter i fødderne eller lignende.

Statisk og dynamisk undersøgelse

Den statiske undersøgelse viser præcis hvor mange procent af din kropsvægt, du fordeler på venstre og højre fod, som så videre bliver inddelt i hæl, midt- og forfod. Du står stille på pladen med lukkede øjne, for at få det mest præcise indblik i din balance. Balancen er udgjort af syn, hørelse og muskelstyrke. Ved at lukke øjnene udelukker vi synet og koncentrerer os primært om din muskulære funktion. Disse informationer kan f.eks afdække hvor vidt der er tale om benlængdeforskel, muskulære dysbalancer eller nedsat balance.

En måling kan vise, om du belaster forskelligt på fødderne. Det er disse informationer vi bringer videre ind i dine indlægssåler, for netop at fjerne stresset fra de ekstra belastende områder på dine fødder. 

Den dynamiske undersøgelse er en modificeret ganganalyse. Altså skal du gå hen over pladen. Her får vi data om, hvor mange newton du trykker med – altså hvor meget kraft bliver der genereret, når du trykker ned mod underlaget. Der bliver målt 10-15 steder under hver fod alt efter hvor mange newton der bliver dannet. Dette giver et indblik i, hvordan dine fødder opfører sig, når du er i bevægelse og om du får inddraget de dele af fødderne, som er vigtige at få benyttet.

Alt dette giver os en masse informationer om, hvordan og hvorfor, der bliver ved at opstå komplikationer (smerter, sårdannelser, ligtorne, hård hud) i et givent område. Nedenfor er der to viste eksempler på hvordan fødderne kan belastes. Klik på billederne for at forstørre.

 

Multisens undersøgelse snowfun klinik
Undersøgelse af fødderne
Multisens analyse
Multisens indlægssåler
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors