Vi tilbyder osteopati

Vidste du, at 9 ud af 10 sundhedsforsikringer dækker behandlingerne?

NYT KONCEPT - HOLDTRÆNING

Velkommen

Specialindlæg, Osteopati, Fysioterapi, Ultralydsscanning og Shockwave

NEDSUNKEN FORFOD?

Summende fornemmelser i forforden. Følelsen af at træde på knoglerne, når du går?

PLANTAR FASCIITIS - SMERTER I HÆL OG SVANG

Vidste du, at denne tilstand oftest bliver forvekslet med hælspore?

ONDT I RYGGEN?

En osteopat har til formål at finde årsagen til dine problematikker

PREV
NEXT

Hvad kan vores specialindlæg afhjælpe?

I denne sektion af vores hjemmeside beskriver vi de typiske problematikker vi ser i klinikken, når vi skal lave såler. Du kan klikke dig ind ved at trykke på navnet. Ved hver enkel problematik kommer vi ind på:

Årsager, forekomst, symptomer, hvad du selv kan gøre og ikke mindst hvordan vi som klinik anskuer problematikken for bedst muligt at kunne hjælpe dig videre ved brug af vores såler.

Hvis den udfordring du døjer med ikke er nævnt er du altid velkommen til at kontakte os her via vores hjemmeside, på email eller pr. telefon. Du kan finde vores oplysninger lige ved at klikke HER

Nogle tilstande er ikke beskrevet, da det er for komplekst at beskrive ved tekst. Det er tilstande såsom diabetes, neurologiske lidelser (parkinson, sclerose mv), rheumatoid artrit, psoriasisgigt. Vi laver ofte specialindlæg til disse udfordringer henvist fra ortopædkirurger men det kræver mere indsigt end som bare så. Derfor ser vi gerne, at du kontakter os hvis sålerne skal laves på baggrund af dette.

Nedsunken forfod (Metatarsalgia)

Nedsunken forfod er den hyppigste årsag til sovende fornemmelser i forfoden, følelsen af at gå på knoglerne og smerter i selve fodrodsknoglerne.
Det kan opstå i alle aldre - dog ser vi en tydelig statistik, at det primært er kvinderne der bliver ramt og oftest i relation til de større hormonelle udsving (graviditet, overgangsalder, hypothyrodism mv).

Hælspore (Kalkdannelse på hælknoglen)

Hælspore er en tilvækst af kalk der opstår i forbindelse med fejlsporing af hælknoglen (calcaneus) eller overbelastning heraf. Mange mennesker får hvert år diagnosticeret denne tilstand på baggrund af et røntgenfotografi. Oftest ser vi dog, at hælsporen i sig selv er asymptomatisk og altså ikke er synderen men blot et biprodukt af andre processer, der foregår i kroppen.

Plantar fasciitis ("den falske hælspore")

Plantar fasciitis har i mange år været kendt som svangsenebetændelse og bliver oftest forvekslet med hælspore - også af fagfolk. Det er dog to vidt forskellige tilstande og det er utroligt vigtigt at kunne differentiere i dem, for at gøre behandlingsforløbet nemmere.

Jeppe har skrevet sin master thesis om problematikken. Du kan klikke dig ind og læse meget mere om tilstanden.

Achillessenebetændelse

Betændelsestilstand der typisk opstår på baggrund af forkert fodstilling eller forkerte løbesko. Dog kan der være mange flere årsager - heriblandt overvægt, overtræning (mangel på restitution!), nedsat bevægelighed i ankel- og fodled, dysfunktion i bækkenet og meget mere.

Det er vigtigt at pointere, at det heldigvis ikke er en problematik, der opstår særligt ofte.

Osgood Schaltter (Smerter på forsiden af knæet)

Et syndrom der kun opstår i pubertetsalderen, som er forårsaget er hormonel vækst. Betændelsestilstanden opstår omkring vækstzonen i knæet, hvor ligamentum patella (ledbånd) hæfter på underbensknoglen tibia. Flere faktorer spiller ind her såso alder, vægt, fodstilling, styrke i hofte, knæ og fod.

Typisk vil alderen for denne tilstand være 12-18 år

Platfod (Rigid eller funktionel)

Der findes to typer af platfodhed - rigid og funktionel. Den ene type er en medfødt insufficiens af nerveforsyning til svangbuens muskulatur og den anden er nedsat styrke og kontrol her af. Det er vigtigt at differentiere i de to typer for at kunne præcisere et behandlingsforløb.

Den rigide kan ikke trænes op uanset hvor meget man end forsøger. Funktion kan derimod trænes op med korrekt øvelser. Jo yngre de påbegyndes desto bedre.

Benlængdeforskelle (Funktionel eller strukturel)

De fleste mennesker er født med benlængdeforskelle og oftest har det ikke den store betydning. Dog ser vi i nogle cases at det har en betydning. Strukturel benlængdeforskel kan være årsag til mange forskellige problematikker såsom hælsmerter, knæproblemer, lyskenskader og meget mere.

Funktionel benlængdeforskel er forårsaget af dysfunktion i bækkenet. Det kan enten gøre, at det ene ben fremstår kortere eller længere end det andet. Dette kan give nogle af de samme problemer men kan behandles, som et supplement til indlægssålerne.

Haglunds hæl (kalcifikation af achillessenetilhæftningen)

Haglunds hæl er en diagnose vi ofte behandler her i klinikken. Det er primært mænd der får den og oftest er forhøjet blodtryk indblandet i casen. Til at starte med er det oftest en betændelsestilstand i achillessenen der udvikler sig til haglunds hæl. Her vil man ofte se en bule bagpå hælen, hvor achillessenen hæfter bagpå calcaneus (hælknoglen).

Mortons Neurom (Nerveknude mellem fodrodsknoglerne)

Mortons neurom er en nerveknude der er opstået på baggrund af nedsunken forfod. Dette giver en inflammationstilstand mellem fodrodsknoglerne og gør, at der kommer rødme, varme og hævelse ovenpå vristen. Primært mellem 2. og 3. tå. Der kan også opstå jag, som trækker op langs skinnebenet. Denne tilstand er oftest relativt invaliderende og skal behandles absolut hurtigst muligt.

Slidgigt

For at slidgigt kan give smerter er det påvist, at det skal være grad 3 artrose der er tale om. Altså er der absolut ingen ledbrusk tilbage. Dette sker typisk på grund af en fejlstilling i led- og knogler. Specialindlæg bør suppleres med øvelser til fødderne - og som den eneste klinik i Roskilde har vi specifikke fodhold.

Hypermobilitet

Mange mennesker, og især børn, er hypermobile. Hypermobilitet er i sig selv ikke en problematik hvis man er stærk nok. Derfor er det utroligt vigtigt, at give fødderne det rette fundament og støtte samtidigt med, at man træner fødderne stærke igen.

Hypermobilitet i fødderne kan også være årsagen til at man er platfodet, pronerer meget hvilket giver kalveknæ og meget mere.

Severs syndrom

Severs syndrom minder på mange områder om osgood schlatter. Det er en midlertidig tilstand, som giver gener. Det forekommer i alderen fra 8-13 år og herefter burde det gerne gå i sig selv igen. Det er en relativt invaliderende problematik for de unge mennesker. Specialindlæg, som er designet 100% til den enkelte, er den eneste løsning på problematikken, sammen med de rette sko.

TOP